Yas Terapisi Ankara

    Yas terapisi Ankara, yas sürecinde bireyi desteklemek ve bireyin bu süreç ile ideal bir şekilde baş etmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen uygulamadır. İnsanlar, diğer birkaç canlı türü gibi kayıplarının ardından yoğun bir üzüntü, özlem ve suçluluk hissi deneyimleyebilirler. Bu hisler yalnızca birinin ölümü ardından değil aynı zamanda son bulan romantik ve arkadaşlık ilişkilerinin ardından da hissedilebilir.

    Yas süreci boyunca birey çeşitli duygu örüntülerinden geçebilir. İlk başlarda kaybını kabullenmek istemeyebilir. Daha sonra ise kaybı sebebiyle yoğun bir öfke hissi deneyimler. Suçluluk hissi duyar veya başka birilerini suçlayabilir. Öfke hissini ise pazarlık süreci takip eder. Bu aşamada birey her şeyin yoluna girmesi için neler yapmayacağını düşünür, olayları geri alabilmek için gerçekçi olmayan senaryolar düşünebilir. Pazarlık evresinin ardından ise depresyon evresi gelir. Bu evrede birey kendisini çaresiz, işe yaramaz, suçlu ve mutsuz hissedebilir. Bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünerek umutsuzluğa kapılabilir. Bu döneme ağlama krizleri, uyku bozuklukları ve zararlı beslenme alışkanlıkları eşlik edebilir. Depresyon evresi kişi için her ne kadar yıkıcı olsa da yas sürecinin atlatılması için kritik bir önem taşımaktadır. Depresyon evresinin ardından ise yas sürecinin son evresi, yani kabullenme evresi gelmektedir. Bu evrede birey kaybını ve bu kayıp sonucu gelişen yeni koşulları kabullenmiştir. Yas sürecinin evreleri bahsettiğimiz sırada gelişmek zorunda değildir. Bu süreçte bireyin profesyonel destek almasında fayda olacaktır. Yazımızın devamında ‘’Yas terapisi ne kadar sürer?’’, ‘’Yas terapisi nasıl yapılır?’’, ‘’Yas terapisinin faydaları nelerdir?’’ ve ‘’Yas terapisi kimlere önerilir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara yas terapisi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

    Yas Terapisi Nedir?

    Yas terapisi, yas sürecinde olan bireyin profesyonel bir şekilde desteklenmesi, yas evrelerini güvenli bir şekilde deneyimlemesi ve yas sürecini ideal bir şekilde atlatarak günlük yaşamına dönebilmesi için verilen hizmettir. Yas sürecinin bireyin günlük yaşamı üzerinde son derece ciddi bir etkisi olabilir. Birey yas süreci boyunca sorumluluklarını ve görevlerini yerine getirmekte zorlanabilir, arkadaşları veya ailesi ile olan ilişkisinde sorunlar yaşayabilir. Hatta yas sürecinde kendisi için risk veya tehlike teşkil eden davranışlarda bulunabilir. Yas terapisi, yas süreci boyunca bu gibi olumsuzlukların önlenmesi için de yapılır.

    Yas Terapisi Ankara Neden Yapılır?

    Yas terapisi genel olarak şu amaçlar doğrultusunda yapılmaktadır:

    • Yas süreci boyunca bireyi dinlemek, bireyin kaybı ardından gelişen yeni koşullar konusunda hissettiği kaygıları gözlemlemek ve bireyi bu kaygılar karşısında profesyonel olarak desteklemek.
    • Yas süreci boyunca bireyin tehlikeli ve riskli davranışlar gerçekleştirmesini önlemek, bu gibi davranışlara kaynaklık edebilecek düşünce ve duygu kalıplarının gelişmesini engellemek.
    • Yas sürecinin sağlıklı bir şekilde yaşanmasına ve doğal bir şekilde sonlanmasına yardımcı olmak.

    Yas süreci bu gibi amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilebilir.

    Yas Süreci Belirtileri Nelerdir?

    Yas sürecinde olan bireylerde şu gibi değişimler görülebilir:

    • Birey kendisini sürekli üzgün hissediyor olabilir.
    • Kolay öfkelenebilir.
    • Suçluluk ve değersizlik hissi deneyimleyebilir.
    • Hobilerine ve arkadaşlarına eskisi kadar vakit ayırmıyor olabilir.
    • İş ve okul yaşamında performans sorunları deneyimleyebilir.
    • Uyku problemleri yaşayabilir.
    • Beslenme alışkanlıklarında ciddi değişimler görülebilir.

    Yas süreci belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

    Yas Terapisinin Faydaları Nelerdir?

    Yas terapisinin faydaları arasında şunlar yer alır:

    • Birey sağlıklı bir şekilde yas tutabilir, deneyimlediği duyguları anlamlandırabilir.
    • Yas sürecinde ve sonrasında birey gün içerisinde daha işlevsel olabilir.
    • Birey, yaşamındaki değişen koşullara daha hızlı bir şekilde adapte olabilir.
    • Birey yas süreci ile başa çıkma konusunda sağlıklı mekanizmalar ve stratejiler geliştirebilir.

    Yas terapisinin faydaları bu şekilde sıralanabilir.

    Yas Terapisi Ne Kadar Sürer?

    Yas terapisi seansları genellikle 40 ila 60 dakika kadar sürer, terapinin seans sayısına ise bireyin taleplerine ve yas sürecinde bulunduğu aşamaya özel olarak karar verilir. Bu yüzden yas terapisinin süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Yas Terapisi Nasıl Yapılır?

    Yas terapisi sırasında bireyin duygularını ideal ve kontrollü bir şekilde yaşaması, ifade etmesi mümkün olur. Terapiyi gerçekleştiren uzman, bireyin yas sürecini güvenli bir şekilde deneyimlemesine yardımcı olur. Böylece yas evreleri ideal bir şekilde atlatılır ve yas süreci son bulmuş olur. Yas terapisi, yas sürecindeki bir bireyin yaşamındaki profesyonel destek mekanizmasıdır.

    Ankara Yas Terapisi Fiyatları

    Ankara yas terapisi fiyatları, gerçekleştirilen uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

    Call Now Button